voorgevel

 

pagina printen

Pers

Goed Gevoel

Beautyadresje om jezelf te verwennen

Lieve Mestdagh in Brugge

Op tien minuten wandelen van de Grote Markt van Brugge ligt de city spa van Lieve Mestdagh, waar ze Bruggelingen al meer dan twintig jaar in de watten legt.

Het schoonheidsinstituut van Lieve is gevestigd in een prachtig herenhuis op de drukke toegangsweg naar hartje Brugge. Er heerst een gezellige drukte, maar daar word ik al gauw aan ontrokken. Ik hul me in een lekker zachte badjas met bijhorende slippers en mag me onmiddellijk naar de massagetafel begeven voor de eerste behandeling van de dag. Ik geniet vandaag van het City Spa Fruity Day arrangement, dat begint met de milky fruit scrub. Die peeling bevat geen korrels zoals gewoonlijk het geval is, maar is een mousse met extracten van rode aalbessen, kruisbessen en appels die met zachte, warme borstels wordt aangebracht. De fruitpeeling is een ideale voorbereiding op een sauna en maakt je huid babyzacht.

Aan de open haard

Na de behandeling brengt de masseuse me naar de wellness lounge, hier mag ik heerlijk genieten van de rust en de weldaad van een stoombad, sauna, therapiebad én regendouche. Een champagneontbijt staat klaar en de open haard flakkert gezellig op. Vooral het therapiebad is pure verwennerij, het ingestelde programma masseert je hele lichaam met tientallen waterstralen. Mijn huid tintelt van genot.
Twee uur later word ik opnieuw verwacht op de massagetafel, waar ik eerst word ingewreven met een vitamine ACE lotion, daarna krijg ik een fruitstempelmassage. Een aangenaam voorgerechtje bij de lunch die zodadelijk wordt geserveerd. Bij mooi weer kun je in de prachtige tuin terecht, maar jammer genoeg voorspelt de grijze lucht niet veel goeds en wordt er gegeten in het keukentje, wat daarom niet minder gezellig is. Een mooi interieur en brandende kaarsen zorgen voor de perfecte sfeer. Lieve vertelt me tussen twee happen door dat ze haar instituut vorig jaar helemaal gerenoveerd heeft. Met wat ze investeerde in haar city spa kon ze gemakkelijk een zeer uitgebreide en grote wellness buiten de stad openen, maar daar was ze niet voor te vinden. Binnenkort komt er in de tuin ook een jacuzzi, beetje bij beetje tracht Lieve haar instituut te perfectioneren en aan te passen aan de vraag van haar klanten.

Fris en fruitig

Wanneer mijn vegetarische gerecht -je kan ook vlees of vis bestellen- achter de kiezen is, krijg ik een heerlijk dessert voorgeschoteld: een gelaatsverzorging. Een huidanalyse, waarbij via een masker wordt gekeken of de doorbloeding in mijn gezicht goed verloopt, beslist dat mijn gelaat een collageenverzorging van Babor verdient. Een minilift, een booster ampule en een vliesmasker later word ik ook nog getrakteerd op een gelaat- en voetmassage. Mijn voeten krijgen een suikerpeeling en een verzorgend voetmasker zodat ze lekker soepel worden. De handen van de masseuse voelen hemels aan wanneer ze de manuele bindweefselstimulatie op mijn gezicht begint. Mijn huid straalt als nooit tevoren!
Mijn verwendagje eindigt met een lekkere pannenkoek met verse fruitsla, een smakelijk einde voor een heerlijke verwendag.

Ons oordeel

  • Sfeer: ster ster ster ster ster
  • Behandeling: ster ster ster ster ster
  • Prijs-kwaliteitsverhouding: ster ster ster ster
  • Plus voor: De prachtige wellness lounge met open haard
  • Min voor: De krappe kleedruimte

Praktisch

  • Schoonheids- & wellnessinstituut Lieve Mestdagh, Koningin Elisabethlaan 15, 8000 Brugge, 050/33.56.25, www.lievemestdagh.be
  • Prijzen: Voor het City Spa Fruity Day arrangement betaal je voor 2 personen € 350. De wellness lounge kan je ook apart reserveren, voor 2 personen betaal je € 80 euro voor 2 uur.

Door Lien Galle


Facebook